یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴

«مصطفی رستگاری» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

«فرهنگ ایرانی» همواره در برابر «تجاوز بیگانگان» واکنش نشان داده/ امیدواریم که این «آزمون سربلند مردم» نقطه عطفی برای اصلاح و تحول در «رسانه ملی» باشد

مصطفی رستگاری نویسنده مجموعه تلویزیونی «راستش را بگو» در خبرگزاری سینمای ایران

سینماپرس: «مصطفی رستگاری» با اشاره به عملکرد رسانه ملی در طی جنگ تحمیلی دوازده روزه گفت: امید می‌رود که مسئولان کشور، پس از این رویدادها که مردم آزمون خود را به‌خوبی پس دادند، در رویکرد و مدیریت فرهنگی این رسانه تجدیدنظر کنند.

«مصطفی رستگاری» فیلمنامه نویس، مدرس و پژوهشگر سینمای ایران در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس، در واکنش به «جنگ تحمیلی دوازده روزه رژیم صهیونیستی و امریکا علیه ملت ایران» اظهار داشت: در هر صورت، مقاومت نیروهای مسلح ما، که در واقع همان مرزبانان کشور هستند، رخدادی بزرگ و تأثیرگذار بود. در کنار آن، همبستگی مردم نیز اتفاقی ارزشمند بود که به‌نظر می‌رسد ناشی از بیدار شدن یک حافظه تاریخی کهن و پرارزش بود. فرهنگ ایرانی همواره در برابر تجاوز بیگانگان واکنش نشان داده و با وحدت و یکپارچگی پاسخ داده است. این دو رخداد، به باور من، از مهم‌ترین وقایع اخیر بوده‌اند.

وی تاکید کرد: سینما نیز بستری بسیار مناسب برای روایت این تحولات است، اما این موضوع چیزی از مسئولیت مدیران و مسئولان فرهنگی کم نمی‌کند. آنان باید قدردان مردم باشند و نه‌فقط در زمان‌های بحران، بلکه در تمام دوران‌ها خادم و شنونده صدای مردم باقی بمانند.

رستگاری با بیان این مطلب که جامعه ایرانی در مقایسه با بسیاری از کشورهای منطقه‌ی خاورمیانه و غرب آسیا، از ویژگی خاصی برخوردار است؛ تصریح نمود: در حالی‌که در بسیاری از این کشورها، فرآیند ملت-دولت به شکل تاریخی شکل نگرفته و هنوز ساختارهای طایفه‌ای و قبیله‌ای غالب‌اند که البته در جای خود قابل احترام هستند اما ایران به دلیل تمدن کهن خود، واجد ساختار ملت–دولت بوده است.

او ادامه داد: در ایران، «ملت» مفهومی برخاسته از پیوستگی سرزمینی است؛ یعنی مجموعه‌ای از مردمانی با زیست مشترک در یک جغرافیای واحد، فارغ از تفاوت‌های نژادی، قومی، زبانی یا سبک زندگی، که همه خود را بخشی از یک هویت مشترک می‌دانند.

نویسنده مجموعه تلویزیونی «راستش رو بگو» با انتقاد از عملکرد مدیران تلویزیون در جریان جنگ دوازده روزه، بیان کرد: متأسفانه رسانه ملی، به‌ویژه سازمان صدا و سیما، به این پیوستگی فرهنگی و ملی بی‌توجهی نشان می‌دهد. این در حالی‌ست که این رسانه باید تجلی‌گاه تنوع فرهنگی و قومی ملت ایران باشد. با این حال، تنها در ایام بحران یا شرایط خاص، شاهد حضور برخی گروه‌ها یا چهره‌هایی هستیم که در شرایط عادی، پوشش یا ظاهر آن‌ها خط قرمز رسانه ملی تلقی می‌شود.

وی متذکر شد: این رفتارهای دوگانه، که مردم هوشمند ما به‌خوبی آن را درک می‌کنند، ضربه‌ای جدی به اعتماد عمومی وارد می‌کند.

رستگاری با بیان این مطلب که صدا و سیما در سال‌های اخیر عملکرد قابل قبولی نداشته؛ اظهار داشت: امید می‌رود که مسئولان کشور، پس از این رویدادها که مردم آزمون خود را به‌خوبی پس دادند، در رویکرد و مدیریت فرهنگی این رسانه تجدیدنظر کنند. لازم است که نگاه‌های قشری و کوتاه‌نگر جای خود را به نگاهی جامع و ملی بدهد، تا بار دیگر همه‌ی مردم بتوانند رسانه ملی را از آنِ خود بدانند؛ چنان‌که در گذشته چنین بود.

وی تاکید کرد: امیدواریم که این آزمون سربلند مردم، نقطه عطفی برای اصلاح و تحول در رسانه ملی باشد؛ یا دست‌کم، رویکرد آن را به سوی عملکردی فراگیر، عادلانه و ملی سوق دهد.

نویسنده فیلم های سینمایی «چهل سالگی» و «ما هنوز زنده ایم» با انتقاد از عملکرد برنامه های سیاسی تلویزیون تصریح نمود: وقتی برنامه‌های سیاسی تلویزیون را می‌بینیم، متوجه می‌شویم که بسیاری از مجریان جوان، نه ادب و رفتار شایسته‌ای دارند و نه تحصیلات یا تخصص مشخصی که شایسته نمایندگی افکار عمومی باشد. بعضی از این افراد با لحنی نامناسب و استفاده از واژگان نامطلوب، به عنوان نماینده ملت در رسانه‌ای فراگیر ظاهر می‌شوند.

وی متذکر شد: البته این نکته را نیز باید گفت که بخش‌هایی از رسانه ملی رویکردهای خوبی دارند و برنامه‌های مثبتی هم تولید می‌شود، اما متأسفانه این موارد در اقلیت هستند.

«مصطفی رستگاری» در پایان این گفت و گو خاطرنشان کرد: نقد اصلی به نگاه حاکمیتی رسانه ملی، به ویژه بخش سیاسی آن وارد است. در وضعیت کنونی که تحت عنوان معاونت سیاسی فعالیت می‌کند، این نواقص مشهود است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.